Inte alla av oss har råd att ha ett glas läckert vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle samtliga älska att förtära till ackompanjemang av denna dryck.
Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.
Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.
Det röda druvvinet speciellt har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar ifall de tas regelbundet med tanke på att det är ytterst rikt på antioxidanter.
För dem som inte kan handla vin, är alltsammans inte förlorat.
Vem som helst kan göra ett ganska bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man gör detta.
Med lite övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra ultimata (hmmm).
Innan vi startar skall jag nämna att det ett smidigare sätt som också ger ett godare vin. Inhandla en vinsats från vinbryggarautrustning på denna länk ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv bägare socker
144 gram druvsaft (ungefär tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några övriga tillsatser
En butelj där du kan mäta fyra liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger eller 2 jäshinkar eller plastdunkar
Vatten – Det rekommenderas att nyttja destillerat vatten, men du kan bruka ditt vanliga kranvatten för att ytterligare minska kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan normalt bagerijäst fungera likaså fast smaken blir tyvärr därefter.
Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.
För nybörjare som behöver aningen mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig färdig att tillverka vin
Ta tratten och häll efteråt saften i behållaren.
Häll samtliga tre burkar (totalt 144 gram) och häll sedan i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop tills blandningen blir totalt enhetlig.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen noga.
Sockret ska vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den redo för bruk.
När jästen är redo, addera även denna till blandningen du har och skaka återigen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har några hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett speciellt vis att knyta ballongen till mynningen av behållaren.
Det bör helst vara bra gjort och tätt (här kan du nyttja snöre alternativt gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett bevis på att jästen funkar bra.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst innehållandes gas som genereras från jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen igång.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu måste du tappa det sakta genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan inget alls – men det är gott! Nästa brygd kanske blir en vinsats?