Inte samtliga av oss har råd att ha ett glas gott vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att dinera till ackompanjemang av denna förfriskning.
Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.
Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet speciellt har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt eftersom det är extremt rikt på antioxidanter.
För dem som ej kan handla vin, är allt inte förlorat.
Vem som helst kan producera ett någorlunda bra vin med ingredienser från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man åstadkommer detta.
Innan vi börjar vill jag att det förekommer ett snabbare sätt som också framställer ett smakfullare vin. Köp en vinsats från www.hembryggning.se vinset genom att klicka här från hembryggning.se, prisad.se eller annan webshop.
Med lite övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra bästa (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv kopp socker
144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte innehar några övriga tillsatser
En butelj där du kan mäta 4 liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ytterligare reducera kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan normalt bagerijäst funka också fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.
För nybörjare som behöver en aning mer orientering samt assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig klar att tillverka vin
Ta tratten och häll sedan saften i behållaren.
Häll alla 3 burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop tills blandningen blir absolut homogen.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen noga.
Sockret ska vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den färdig för användning.
När jästen är färdig, tillsätt även denna till blandningen du har och skaka igen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har en del hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett särskilt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.
Det måste vara bra gjort samt tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att binda med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (tolv timmar).
Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett bevis på att jästen funkar väl.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst innehållandes gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen igång.
Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu tvingas du hälla det långsamt genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan inget alls – men det är gott!